Skip to content

Business Controller

Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland€ 4.500 - € 5.991 per maandStaf

Functieomschrijving

Ben jij de Business Controller die het leuk vindt om een nieuwe rol vorm te geven in een veranderende organisatie? Denk je graag mee bij het optimaliseren van processen en rapportages en streef je er altijd naar om zaken slimmer aan te pakken? Lees dan snel verder!


Als Business Controller ben je de financiële partner voor de klantmanagers binnen één van de labels van HEYDAY. Je houdt je bezig met Financial Planning & Analysis, waarbij je budgetteert, forecast, analyseert en rapporteert over P&L en KPI's, zowel financieel als niet-financieel. Je geeft advies met als doel kosten te beperken, efficiëntie te verhogen en risico's te identificeren en beperken. Daarnaast ondersteun je bij waardecreatie met datagedreven KPI's, data en dashboarding.


In deze rol krijg je de kans om deel uit te maken van een finance-organisatie die volop in doorontwikkeling is. Je bent betrokken bij verbeterprocessen en de herstructurering van de finance-afdeling en business control functie. Een mooie kans voor jouw persoonlijke groei!


Dit ga je verder doen als Business Controller:

 • De volledige FP&A-cyclus uitvoeren voor jouw klantcontracten en business units (budgettering, forecasting, analyse);
 • Betrouwbare operationele en financiële rapportages opstellen, zowel regulier als ad-hoc maatwerk. Bijvoorbeeld businesscases, managementrapportages (meerjaren) planningen en kostprijsberekeningen;
 • Verbeterprocessen initiëren, aansturen en realiseren binnen Finance en het betreffende label, vooral op het gebied van planning, budgettering en proces/ICT-inrichting;
 • Waardecreatie vanuit datagedreven inzichten. Het zelfstandig en in samenwerking met onze data analist bouwen van dashboards, zowel in Excel als in Power BI;
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen in de markt en het doen van voorspellingen en aanbevelingen;
 • Als financiële business partner advies geven aan de commerciële organisatie van HEYDAY, met name bij de implementatie en financieel administratieve vraagstukken bij nieuwe klanten in samenwerking met finance control.


HEYDAY biedt jou

Een zelfstandige functie in een ambitieuze en dynamische organisatie. Je krijgt de ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. Daarnaast ga je samenwerken met professionele en toegankelijke collega's. Én naast een heleboel werkplezier, bieden wij een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een aanvangsalaris tussen € 4.500 en € 5.500 (afhankelijk van je kennis en ervaring), het einde van de schaal loopt door tot €5.991;
 • De mogelijkheid tot het rijden van een leaseauto of een volledige reiskostenvergoeding van 21 cent per kilometer (woon-werkverkeer) en 34 cent per kilometer (zakelijke kilometers);
 • Een contract van 40 uur per week en in overleg is 36 of 32 uur bespreekbaar;
 • De flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Thuiswerkvergoeding van €2,15 per dag;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling en de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse collectiviteitsverzekeringen;
 • Een winstdelingsregeling, waardoor jij jaarlijks meedeelt in de winst van de organisatie;
 • 8% vakantiegeld en werk je fulltime dan krijg je 25 vakantiedagen;
 • Je ontvangt een laptop en telefoon;
 • De mogelijkheid om te fitnessen met gemiddeld 40% voordeel bij een sportschool naar keuze.

Wij vinden jouw groei en ambities belangrijk, daarom investeren wij graag in persoonlijke ontwikkeltrajecten, opleidingen en cursussen.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega, die het leuk vindt om business control binnen HEYDAY verder op te bouwen . Je bent analytisch sterk met aandacht voor details. Resultaten bereik je in goede samenwerking en de werkzaamheden voer je grondig, geordend en zorgvuldig uit. Je hebt een klantgerichte en hands-on instelling, ook toon je initiatief en werk je oplossingsgericht.  Verder neem jij mee:

 • Een afgeronde HBO-/WO- opleiding in financiële richting;
 • Circa 5 jaar relevante werkervaring en boekhoudkundige basiskennis;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Een naar de business gerichte financial, met affiniteit voor onze dienstverlening. Met enthousiasme stap je dan ook in de auto om met regelmaat op locatie diverse opdrachtgevers te bezoeken en zichtbaar te zijn;
 • Excel kent voor jou geen geheimen. En ervaring met Power BI is mooi meegenomen of de interesse om jezelf hierin te ontwikkelen.


Wie zijn wij?

HEYDAY is de drijvende kracht achter het sterke facilitaire fundament van onze opdrachtgevers. Sinds 2002 leveren we maatwerk, van single services tot integrale uitbesteding. In totaal werken er zo’n 700 professionals namens HEYDAY voor uiteenlopende opdrachtgevers, zowel in de publieke en private sector als ook bij grote landelijke bedrijven en het MKB. Naast ons handelsmerk operational excellence zijn veilig werken, mensen, innovatie en duurzaamheid de pijlers waarmee we het verschil maken, vandaag én morgen. Dat doen we vanuit onze vier specialismen: HEYDAY Hospitality, HEYDAY Interim, HEYDAY Consultancy en HEYDAY Integrated.Jouw team

De financiële afdeling bestaat uit de teams financial control, financiële administatie en business control. Je werkt in een team van 6 business controllers en je rapporteert aan de manager business control. Er is sprake van een open en informele cultuur, waar je gaat samenwerken met professionals die streven naar het beste resultaat. Er wordt veel waarde gehecht aan een goede balans tussen werk en privé. Én naast dat je veel ruimte en vrijheid krijgt, vinden wij de collegialiteit en saamhorigheid belangrijk.


Interesse?

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan uiterlijk vóór 15 december naar deze vacature van business contoller bij HEYDAY in Den Bosch. Bij het selecteren van de juiste kandidaat wordt de vacature eerder gesloten.


Wij ontvangen graag jouw CV! Je kunt online solliciteren via de onderstaande 'solliciteer' button. Heb je vragen over de vacature? Bel of app Bianca Swinkels (corporate recruiter) - 06 43031174.


Het recruitmentproces

Het recruitmentproces is opgebouwd uit de volgende stappen; de beoordeling van jouw sollicitatie, een telefonische intake en 2 sollicitatiegesprekken. 


HEYDAY focust zich op gelijkheid, objectiviteit en anti-discriminatie bij het selectieproces. Dit dragen wij ook uit richting onze partners. Daarnaast lopen er diverse initiatieven en projecten op het gebied van diversiteit, inclusiviteit, duurzame inzetbaarheid en sociaal ondernemen. Op deze wijze bevorderen we een inclusieve werkomgeving.

Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.500 - € 5.991 per maand
Staf

of

Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.500 - € 5.991 per maand
Staf